Grup d'Anellament de Calldetenes-Osona

Inici

Què fem?

Qui som?

Contacte

CAT  ESP  ENG
MENÚ PRINCIPAL
Caixes niu
imatge imatge

Des del 1984, una de les activitats importants del grup és la fabricació, col·locació i control de caixes-niu per a la protecció i estudi dels ocells.

Les caixes niu que hi havia quan vam començar eren d'ICONA i estaven subjectades per un forat que hi havia a la teulada. Aquell model tenia l'inconvenient que quan plovia hi havia goteres i a vegades s'arrencava la caixa i es quedava la teulada penjant.

Des del primer moment, una característica de les nostres caixes va ser la subjecció d'aquestes a través de les parets en lloc de la teulada, i més tard, vam incorporar-hi el protector. Els models han anat evolucionant fins arribar al estàndard actual (caixa-niu GACO 2000).

Al llarg del temps s'han anat fent diversos estudis sobre les caixes-niu, com per exemple "Les caixes NOSE" i "El control de llana". Gràcies a l'experiència en aquesta activitat, hem sabut personalitzar les caixes per a diverses espècies (diferents mides, formes i diàmetres dels forats).

Com a eina de divulgació, hem portat a terme varis tallers de caixes-niu, on a més de caixes-niu, també s'hi han construït alguns models de menjadores que ha desenvolupat el grup.

En l'actualitat, hem construït i col·locat més de 14.500 caixes-niu.


Pots comprar les nostres caixes-niu o altres articles del GACO fent clic aquí.